test ride BMW G310R

Tin sa precizez ca aceasta postare nu se vrea un review profesionist, ci doar perceptia mea personala vis a vis de aceasta motocicleta de care am reusit sa ma bucur in cele 3 zile de test multumita celor de la Apan Motors Iasi.

Din punct de vedere al aspectului, motocicleta are un aer modern, sugerat si de catre liniile rezervorului si al carenajului, completat de far prin forma sa.

Mi-a placut bordul minimalist, care insa furnizeaza toate informatiile de care ai nevoie pe o motocicleta din acest segment (si nu numai). Fiind bantuit de catre motocicletele pe care le-am detinut, care nu aveau un indicator al nivelului de combustibil, gasesc foarte utila prezenta acestui indicator pe acest motor. Pe langa nivelul combustibilului, ai si martorul clasic de “low fuel” + ca folosind butonul de “menu” poti vedea usor si facil si distanta pe care o poti parcurge cu combustibilul pe care il mai ai. In bord mai poti accesa , prin apasarea aceluiasi buton , informatii cu privire la: temperatura motorului, trip, consum mixt, consum instant, treapta de viteza in care te afli, viteza medie, etc. 

Legat de partea electrica, as mai putea adauga semnalizarile discrete si eficiente. Am avut ocazia sa o conduc si noaptea si pot spune ca farul lumineaza decent pe faza scurta, daca se respecta un anumit regim de mers, cu viteza redusa. Faza lunga lumineaza chiar foarte bine,atunci cand conditiile de trafic permit utilizarea ei.

Pentru cei obisnuiti cu motoare care au capacitate cilindrica mai mare sau care pur si simplu sunt impatimiti dupa caii putere, ar putea comenta despre acest BMW ca este lenes, avand in vedere cilindreea mica si puterea dezvoltata (34 cai). Personal nu am simtit nici o secunda nevoia de ‘mai mult’ pe aceasta motocicleta, mai ales ca trebuie avut in vedere ce se vrea aceasta motocicleta. In tot timpul petrecut cu aceasta motocicleta nu cred ca am sarit de 110 km/h,  in general am stat la viteza de 95/100 km/h, acolo mi s-a parut mie ca se simte cel mai bine.

In oras este in elementul ei, fiind foarte usoara (aprox. 160 kg la plin), foarte agila si usor de strecurat prin traficul infernal. Nici la plimbari mai lungi nu se lasa mai prejos,dar iarasi, nu trebuie uitat ca este dotata cu un motor mic si cine urca pe ea sa nu o confunde cu un S1000R.  Personal, spre finalul celor 3 zile am reusit un consum mixt de 3.6% ceea ce este laudabil.

In ciuda motorului mic, motocicleta suna destul de bine, chiar si cu evacuarea stoc. Doar in plaja unor anumite turatii sunetul poate parea putin mai ciudat, dar per total suna binisor pentru un monocilindru mic.

Suspensia isi face treaba bine, insa am observat ca nu-i plac drumurile proaste. Micile surprize pe care ni le rezerva drumurile noastre se resimt uneori mai dur prin intermediul suspensiei fata. Atata timp cat asfaltul/drumul este de calitate, motocicleta se comporta ireprosabil, mai ales pe viraje stranse unde se apleaca foarte usor, fara nici un efort.

Cine doreste o motocicleta cu un design/look modern pentru folosirea de zi cu zi in oras (si nu numai), cred ca este o alegere foarte buna. Aspectele care o recomanda pentru asa ceva: usoara, manevrabila, agila, consum redus, ieftina (ca pret de achizitie).



Using Format